Barcelona està d’enhorabona. Els inspectors Michelin han reconegut amb la primera estrella Michelin a quatre restaurants que han tingut l’honor de passar per les pàgines de la nostra revista abans d’aconseguir aquest merescut reconeixement.
Dos d’ells destaquen per la seva joventut, Jordi Tarré del restaurant Prodigi i Riccardo Radice del restaurant Fishiology van formar part de l’article Next Generation, És un orgull veure com el talent, la passió i l’esforç són recompensats, i avui us volem parlar d’aquests quatre tresors:
FISHIOLOGY
Després d’anys entre fogons d’alt nivell, els italians Riccardo Radice i Giulia Gabriele van triar Barcelona per donar vida al seu projecte personal: Fishology. Aquest restaurant s’ha fet un nom gràcies a una proposta única centrada en el peix, utilitzant tècniques com la maduració, l’escabetx, el fumat, la curació en sal i la fermentació, entre d’altres. Amb només dos anys, Fishology ja és un referent de singularitat a la ciutat.
La seva investigació al voltant del peix és excepcional, amb plats com la taula d’embotits de peix, un emblema de la seva carta. Practiquen una filosofia de residu zero, aprofitant fins al 95% del peix, en contrast amb el 45% habitual. Aquest enfocament els ha portat a ser comparats amb figures com Ángel León, però el seu gran referent és Moreno Cedroni, un xef italià pioner en charcuteria i maduració de peix.
A Fishology, només treballen amb peix salvatge capturat de manera respectuosa, com amb la tècnica ikejime. Les parts nobles es converteixen en plats principals, les mermes es transformen en embotits amb tripa vegetal (que volen comercialitzar), i fins i tot les espines es reutilitzen com a decoració o utillatge.
Per acompanyar aquests plats, ofereixen vins únics de petits productors, sidres, mostos i, especialment, sakes i vermuts casolans, alguns infusionats amb ingredients marins, que completen una experiència gastronòmica innovadora i sostenible.
MAE
Quan Germán Espinosa i Diego Mondragón es van conèixer a Fonda España, sota la direcció de Berasategui, poc podien imaginar que aquell encontre acabaria portant-los a un projecte comú. Després de col·laborar en els restaurants Tres Perros i En Boca, fundats per Diego a Costa Rica, l’èxit els va portar a plantejar-se obrir un espai propi. Aquella idea va començar a prendre forma al peu del volcà Irazú, a Costa Rica, on l’expressió local “Mae”, que significa “amic o col·lega”, va acabar donant nom al restaurant. A l’aventura s’hi va unir també la cuinera i empresària Mariella Rodríguez.
Situat a l’espai que antigament ocupava el restaurant Freixa Tradició, Mae combina les influències de les tres nacionalitats dels seus fundadors: Espanya, Colòmbia i Costa Rica. Tot i que parteix de la cuina mediterrània, el seu tret diferencial és l’ús de productes llatinoamericans com el pejibaye, la guaiaba, el lulo, el tomàquet d’arbre o l’ají groc. Una cuina que els propietaris defineixen com sincrètica, i que es pot gaudir a través d’una carta variada o dels seus dos menús degustació: Mae i Gran Mae.
El restaurant compta amb una distribució acollidora, amb tres sales diferenciades, incloent-ne una de privada amb porta i bany independent. La seva carta de vins és generosa, amb unes 100 referències, destacant especialment els vins catalans.
Des de la seva obertura, Mae ha captivat el panorama gastronòmic de Barcelona, aconseguint aparèixer a la Guia Michelin en pocs mesos. Un espai on la cuina mediterrània es troba amb l’exotisme i la riquesa de Llatinoamèrica, oferint una experiència gastronòmica única i inoblidable.
TEATRO del grup RíasKRU
Teatro, el restaurant creatiu dels germans Iglesias, ofereix una proposta única de tapes modernes d’alta cuina en format finger food. Amb el xef Oliver Peña al capdavant de la cuina oberta l’objectiu és clar: sorprendre i fer gaudir els comensals en cada mossegada.
Les seves tapes icòniques, com el taco de quelites Km0, la tartaleta de nori, el cannolo catalano o el LyO flautí de vedella, s’han convertit en imprescindibles. Per als amants del producte, destaquen el carabiner a la brasa i el llamàntol Black Angus amb buns de coco, mentre que els postres com l’alfajor gelat de caramel salat o el milfulls de mango són inoblidables.
Sense menú degustació, però amb l’opció de la “Selecció Sorpresa”, adapten la proposta a cada client segons les seves preferències i pressupost.
La nit pot continuar al Backstage, la cocteleria semi clandestina situada darrere del teló, on ofereixen còctels creatius i grans clàssics per tancar l’experiència amb un toc especial.
PRODIGI
Amb tan sols 25 anys, Jordi Tarré ha aconseguit posicionar el seu restaurant, Prodigi, com una referència dins la gastronomia barcelonina. Situat al cor de l’Eixample, el nom del restaurant és un joc de paraules que resumeix a la perfecció l’essència de la seva cuina: una proposta que combina sorpresa, equilibri i una creativitat desbordant.
L’obtenció de la seva primera estrella Michelin certifica el potencial d’aquest jove xef, que ja es perfila com una de les grans promeses de la cuina catalana. Amb cada plat, Tarré demostra que el talent, combinat amb una ambició sense límits, pot portar la seva cuina a noves altures.
Prodigi és més que un restaurant; és l’expressió de la passió i el treball d’un cuiner decidit a marcar un abans i un després en l’escena gastronòmica. Una visita imprescindible per aquells que volen descobrir el futur de la cuina catalana.