Sabem que Ses Majestats estan de camí i volen encertar. I sabem que als foodies no només us agrada menjar, també gaudiu parlant de restaurants i llegint sobre gastronomia. Avui us portem una proposta de novel·les on els xefs, els vins i la restauració en son els protagonistes.
Us advertim, però, que aquestes lectures tenen un efecte secundari inevitable: és molt probable que, en acabar-les, només pugueu pensar en gaudir d’un bon àpat o visitar aquell restaurant que fa temps que teniu a la llista de pendents.
Prepareu-vos per descobrir històries que us obriran la gana, no només de menjar, sinó de seguir llegint.
Bon profit i bona lectura!
Vermuts i Barbuts. La Campana
Us imagineu una aplicació de cites on en comptes de fer match amb la persona es fa amb el plat? On el més important de la trobada és garantir que l’àpat sigui excel·lent? La protagonista es diu Gemma i està cansada de males cites on ha de menjar en llocs nefastos. Per això a “Vermuts i Barbuts” ens endinsarem en un relat divertit i un punt cínic entorn el món gastronòmic on també descobrirem restaurants icònics de Barcelona. El Maleducat, el Nobu, Xuba Tacos i Algrano Bistró son alguns dels llocs escollits per sopar, riure i gaudir de l’àpat i la sobretaula. Perquè qui tria bé un restaurant segur que també té bona conversa.
Un llibre amb l’humor com a fil conductor i trufat de referències a la crítica gastronòmica. Cites a foc lent, text de xup-xup i molta ironia mediterrània amb tocs d’autora.
Tu el pebre i jo la sal. Rosa dels Vents.
En Kai i la Gina coincidiran una nit de passió i també l’endemà quan descobreixen que són companys de fogons i de professió. Compartiran la cuina del restaurant de Gràcia on treballen i on s’encaren en una mena de concurs a l’estil “Joc de Cartes” on diferents jutges valoren les seves creacions per saber qui serà el cap de cuina.
És una comèdia romàntica i també un llibre feel good. La història està escrita amb l’estil directe i actual que tan caracteritza a l’autora i a cada capítol anem alternant la història del Kai amb la de la Gina. També hi ha missatges de Whatsapp, molt diàleg i molt sentit de l’humor. És una lectura ideal si veniu d’una aturada lectura. Perfecte per desconnectar i entrareu molt ràpid dins la història perquè passa a Barcelona.
Les delicioses històries dels Kamogawa. La Magrana
Neurograstronomia. Quan el menjar no només t’omple l’estómac sinó també l’ànima. Quan un mos et recorda moments del passat i t’evoca instants feliços perquè hi ha àpats que són com una màquina del temps. Per això els nostres detectius gastronòmics favorits tornen amb un segon llibre per recrear la recepta que el client els demani i fer-la idèntica a la del seu record.
Us vaig demanar quin plat tornarieu a tastar i tot allò cuinat per les àvies va guanyar per golejada: el conill a la cassola de la iaia Nati, canelons, macarrons o arròs amb llet. Quin plat demanarieu als Kamogawa?
Crec que aquesta és una lectura que us entretindrà i us farà feliços. Si a més us va la gastronomia japonesa us agradarà encara més per les nombroses referències a plats i ingredients. Al capdavall, quan fem una llista de les coses que ens fan feliços, sempre hi ha alguna cosa de menjar. Foodies que us emocioneu amb la melositat d’una croqueta i que tanqueu els ulls quan la cuina us emociona… aquest és el vostre llibre.
Tasta’m. Univers Llibres.
Perquè us agradi aquest llibre heu de ser apassionats del vi perquè les referències són constants. Viticultors biodinàmics, aromes cítrics, cupatges, tanins i frases del tipus “per a una primera cita casava més el pinot noir” o “ens vam fer una llarga abraçada de llicorella”. Cada capítol té el nom d’una varietat de vi que es relaciona amb la història o el caràcter del personatge. El fil conductor són relats i vivències personals de la vida de l’autora i sommelier Meritxell Falgueras. Hi trobareu l’ambient de la Barcelona gastronòmica i també converses més pujades amb les amigues com les del capítol “vi picat”. Una novel·la molt curteta que us recomanem si us agrada el món del vi o per si teniu alguna amiga que és fan del rotllo Carrie Bradshaw.
Azul Salado. Suma de Letras.
Un llibre ambientat a Mallorca i amb la gastronomia com a fil conductor. Platgeta, dies càlids, cistelles de picnic i tres dones disposades a tirar endavant un negoci familiar de menjars, La Ultramarina.
És un llibre molt descriptiu, amb pocs diàlegs i on s’explica tot al detall. Si voleu una lectura tranquil·la perquè esteu en mood desconnexió, és ideal. Parla de les ensaïmades de Sant Joan de S’Aigo, del pa amb oli i sípia i de moltes receptes típiques de l’illa.
És una història delicada on la protagonista busca les seves arrels i deixa Madrid per tornar a Mallorca i encarar els fronts oberts del seu passat
Con un par de yemas. Suma de letras.
La protagonista és la Cristina i s’ocupa de la gestió d’una escola de cuina. Quan la seva sòcia desapareix, decideix encarar la responsabilitat de posar-se davant dels fogons i convertir-se en la professora d’un curs de “cuina canalla”.
Entre els assistents hi ha de tot: la mare de família que busca evadir-se, el foodie pedant que sempre menja d’estrella o l’influencer que fa vídeos de cada plat. Cada capítol és una classe i a mesura que la història avança la relació entre els alumnes va evolucionant fins a convertir-se en un grup d’amics o alguna cosa més.
És un llibre de lectura ràpida, molt divertit i directe per passar un bona estona. A més, al final del llibre hi teniu totes les receptes dels plats que es fan al curs de cuina canalla per si després de la lectura us animeu a cuinar alguna cosa.