• La iniciativa, que va reunir més de 80 persones convocades per Shôko, un dels principals locals d’oci de la zona i que forma part de les entitats de Barcelona amb el certificat europeu de sostenibilitat Biosphere, s’emmarca dins de les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, promogudes i acreditades per l’Agència de Residus de Catalunya
• Els participants, organitzats per l’ONG PlasticFREEwave, van recollir 841 burilles de cigarreta, 5,5 km de tovalloletes humides, 768 envasos alimentaris, 69 ampolles de plàstic, 57 llaunes, 68 petards i 59 taps d’ampolles
Joves voluntaris de la ciutat de Barcelona i treballadors del Front Marítim recullen un total de 34 quilograms d’escombraries en una hora a la platja de Somorrostro.
Ho van fer durant una jornada de neteja de l’entorn marí de la ciutat, convocada el dissabte per Shôko, un dels locals d’oci de la zona i que forma part de les entitats de Barcelona amb el certificat europeu de sostenibilitat Biosphere. Per a això, van comptar amb l’ONG catalana PlasticFREEwave, especialitzada a conscienciar a la població sobre la contaminació que sofreixen actualment les mars.
Més de 80 persones, entre les quals es trobaven treballadors del mateix local, es van organitzar en grups i van recollir tot tipus de residus durant tres hores. En total, es van recollir 841 burilles de cigarreta, 5,5 km de tovalloletes humides, 768 envasos alimentaris, 69 ampolles de plàstic, 57 llaunes, 68 petards i 59 taps d’ampolles.
Després de la recollida d’escombraries en la zona de la platja delimitada per a això, l’ONG va donar una xerrada dirigida als participants per a explicar d’on procedeixen la majoria de residus que es troben en la mar i què poden fer com a ciutadans per a combatre la contaminació.
La iniciativa, que porta per nom “Platja i reciclatge, el millor paissatge”, forma part de les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 16 al 27 de novembre), promogudes i acreditades per l’Agència de Residus de Catalunya del departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de Generalitat.
Per part seva, els responsables en temes de sostenibilitat de Shôko remarquen que aquesta acció està dirigida a protegir l’ecosistema marí de les platges del Front Marítim per a fomentar la salut ciutadana. Així mateix, consideren que la implicació i el compromís de les empreses i entitats que treballen en la zona és imprescindible per a mantenir l’entorn net. A més, remarquen que “crear consciència mediambiental entre la població més jove i les noves generacions és clau per a això”.
Per part seva, des de l’ONG assenyalen que la quantitat de residus recollits a la platja de Somorrostro és una xifra elevada i assenyala que per això “és important explicar a la ciutadania quina es pot fer per a evitar contribuir a la contaminació en les mars·.
Contacte de premsa: Cristina Cloquell/ 636 937 987