Cada vegada més ens trobem amb nens petits que son fanàtics del peix, sushi lovers a edats molt primerenques, o bé nens que els costa, que no hi manera i que per molt que ens hi esforcem no encertem amb una recepta de peix que els pugui agradar. Per això ens ha interessat molt la proposta de La Pescadería de María, peixaters de tota la vida de la família Giró que ens simplifiquen la compra de peix gràcies a la comanda en línia, l’envasat al buit i el més important; ens assessoren per cuinar el producte de la millor manera possible. Ens resolen tots dubtes de manera virtual i fins i tot ens proposen receptes per treureel màxim partit al producte. Sense oblidar que rebrem el peix a casa, de la manera més sostenible i amb un envasat premium amb tots els detalls cuidats i que quan arriba et fa dir WOW! És la peixateria del segle XXI, un pas més en la compra i en les facilitats de cuinar el peix que tradicionalment demanem al restaurant perquè a casa no ens queda prou bo.
La Susana Prades (La Pescadería de María) i la Júlia Farré que és dietista i nutricionista (Centro Júlia Farré) que ens han donat alguns consells per ajudar-nos a menjar més peix a casa i fer que els nens a qui no els agrada el gaudeixin, poc a poc, però sense defallir. Aquest són cinc consells per menjar més peix:
- No forçar a menjar peix però sí a tastar-lo. Si deixem d’oferir peix als fills, no els agradarà mai més! Es quedaran amb la idea que “el peix no m’agrada” i de peix n’hi ha molt. Tastar, tastar i tastar és clau perquè com més ho tastem més eduquem el paladar. Sense obligar, d’acord, però no deixem d’oferir-lo.
- No optem per allò fàcil. Demanar el menú de nens (macarrons i pollastre) és garantia assegurada però és important anar més enllà. Paella, sopa de peix, bunyols de bacallà, salmó amb salsa de soja. Sovint hi ha prejudicis que determinats peixos no els agradaran però la realitat és que les sardines o els seitons fregits acostumen a ser un èxit. La nutricionista Júlia Farré ens diu que “els gustos forts acostumen a agradar als nens i també quan el peix està enfarinat o fregit. Busquem opcions perquè menjar bé requereix temps (planificar, comprar, cuinar) però ara cada vegada hi ha més opcions que ens ajuden a fer-ho fàcil”.
- Comprar-ho ben net. Tenir-ho a casa en porcions, fresc i sense espines ens facilita molt la vida. A la Pescadería de María és peix del dia de la llotja i quan el compres veus el preu final sense sorpreses. A la carta hi trobarem secció de nens que gestiona la nutricionista on el salmó, els nuggets de peix i els seitons són sempre un encert.
- No perdre el contacte directe amb la peixateria. Deixar-nos ajudar, preguntar sense embuts i sense pors. Com diu la Susana Prades “tots tenim necessitat de comunicació, de compartir receptes i ara amb whatsapp i instagram podem tenir contacte directe i immediat entre la peixateria i els clients”.
- Congelar i descongelar bé. Això és molt clau perquè els cristalls de gel de mal congelar fan com de punxes que trenquen la fibra muscular del peix i després queda molt sec perquè ha perdut l’aigua interior. És molt important descongelar lentament a dins la nevera i no a temperatura ambient i fer-ho damunt una reixa perquè l’aigua no s’acumuli.
Per a més informació: